Begin van de Reis

Begin van de Reis

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn eerste geschreven blog. Ik zeker wel, ook belangrijk haha. Op naar mij 2e verhaal over; nu, het verleden en wat er gaat komen in de toekomst. Vandaag de dag gestart bij chefs, dit is een mooi restaurant die gevestigd is op Bamboo Bali, een mooi klein resort waar je in prachtige huisjes kan verblijven en kan ontbijten aan de bar.

Dit doe ik 2 ochtenden in de week. Toevallig kwamen er vandaag ook goede gesprekken uit, hoe mooi is dat! Daarnaast werk ik ook op een zeilboot. Hier help ik mee zeilen, verzorg ik drankjes en hapjes en natuurlijk weer gezellig een praatje met de mensen die aan boord zijn. Twee leuke bijbaantjes die ik sinds kort erbij doe. Zoals jullie al lazen in mijn vorige blog, heb ik mijn baan in de apotheek opgezegd per 1 januari. Ik heb heel lang gekeken naar de dingen die ik wel wil, maar toch wat onzeker bleven. Nu kijk ik naar de dingen die ik nu echt niet meer wil en dat is werken in de apotheek. Ik weet niet hoe ik mijzelf gevoeld zou hebben als in ik Nederland nog had gewerkt in de apotheek, maar voor nu is de keuze hier op Bonaire voor mij heel duidelijk geworden.. hier word ik niet gelukkig. Het voelt echt goed dat ik de keuze heb gemaakt.. en er ruimte mag komen voor nieuwe dingen en ruimte om daarover na te denken. Zelf ook heel benieuwd wat het in de toekomst gaat brengen.

Afgelopen februari dan voor de 2e keer naar Bonaire toe, om hier te gaan wonen voor langere tijd. Mijn eerste avontuur op Bonaire was in 2015, toen ben ik hier voor 6 maanden geweest en heb ik gewerkt in een restaurant Ingridients. Vrienden van mij en mijn moeder wonen hier al een aantal jaren op Bonaire. In 2014 is mijn moeder ook naar Bonaire geweest en kwam ze terug met verhalen, dat het z’n fijn eiland is en gaf ze mij aan; Co als je ooit op avontuur wil gaan, ga dan naar Bonaire! En zo gezegd zo gedaan haha.  6 mooie maanden vol feesten, nieuwe mensen ontmoeten en ervaringen op doen! Toen ik terug kwam in Nederland miste ik Bonaire al vrij snel en ben er dan ook in 2016 op vakantie geweest, even iedereen weer zien en het gevoel weer mogen proeven. Eigelijk alle jaren terug in Nederland kwam Bonaire vaak ter sprake, vooral als ik een borrel op had haha foto’s laten zien, verhalen delen etc.! Maaaaaar ben toen eerst begonnen met de opleiding apothekersassistente, uiteindelijk geslaagd en in een super fijne apotheek terecht gekomen en hier bijna 5 jaar mogen werken. Twee jaar studie en daarna gediplomeerd. Toch bleef het kriebelen.. naar Bonaire, werken in de apotheek en daar kwam dan eindelijke die vacature whaaaa. Oké oké, wat nu oké, ik ga solliciteren. Zoals veel dingen lang duren op Bonaire, dus ook de reactie op mijn brief, maar daar was de reactie dan. Het is gelukt, ik mag via Skype op gesprek en ze waren helemaal enthousiast en werd aangenomen. Het gaat gebeuren mijn nieuwe avontuur op Bonaire, op mijn werk gevraagd of ik onbetaald verlof mocht en dat was ook goedgekeurd yes yes! Spannend maar yes! Het kwam dichter bij, december zou ik vertrekken en in mei/juni weer terug komen. Alles geregeld zover kon, maar helaas kwam er wat tussen waardoor Bonaire even niet meer doorging. Ik ging mijzelf niet goed voelen; sliep niet meer of slecht en kreeg paniek aanvallen en stortte in. Shit wat is dit en waarom, wat gebeurd er? Van alles schoot er door mij heen. Alles was zwaar en ik wist niet wat te doen… maar god wat ben ik blij met veel mensen om mij heen die mij hielpen zover dat kon, ik ben mijn lieve vrienden/vriendinnen en familie onwijs dankbaar hiervoor! Ik kreeg slaappillen en ging praten.. maar voelde al snel, dit is niet wat ik moet hebben en hier ga ik het niet mee oplossen. Uiteindelijk via veel fijne mensen, zoals een homeopaat en hypnose therapeute begonnen mezelf beter te voelen en later nog andere mensen die mij een hoop hebben mogen leren en verder hebben geholpen. Deze mensen komen later ook voorbij in mijn blogs. Ik vind het best spannend hier over te praten, maar ook goed om te doen en ik zal ook in mijn volgende verhalen steeds wat meer vertellen over hoe mijn persoonlijke reis is gegaan en waarom ik de dingen ben gaan doen die ik nu doe.  

Eind december ging het weer iets beter met mij en was ik een borreltje gaan doen bij een vriendin. Ik was zoals vaker veel over Bonaire aan het praten, tot iemand zei die mij niet goed kende; wat doe jij hier dan nog! Ga naar Bonaire haha. Ik zonder na te denken die avond nog een mail gedaan naar Bonaire of het nog mogelijk is om alsnog te komen. Volgende dag werd ik wakker en kreeg ik vrij snel een bericht terug; ja we zoeken nog 1 persoon, maar wel met de vraag erbij; weet je zeker dat het je gaat lukken? Ik heb open kaart gespeeld over wat er gaande was en waarom ik de eerste keer Bonaire moest cancelen. Een goed gesprek gehad met mensen om mij heen en zelf goed nagedacht, maar alles in mij zei gaan! Ik droomde ook heel duidelijk dat ik het moest gaan doen, een gekke droom met een mannetje die op Bonaire op een berg zat en heel hard met zijn hoofd ja aan het schudden was en toen werd ik wakker en het voelde meteen zo goed. Ik de maandag erop verteld op het werk wat mijn plannen zijn.. niemand had het verwacht of aan zien komen. Helaas kon ik geen onbetaald verlof meer krijgen, maar voelde ik mij sterk genoeg om toch mijn baan op te zeggen en mijn avontuur aan te gaan. Februari 2021 ging het van start. Geloof mij dit is niet vanzelf gegaan! Veel paniek aanvallen en huilbuien zijn er geweest. Maar daar zat ik dan ik het vliegtuig op 11 februari 2021!!!!