Bon dia lieve lezers

Bon dia lieve lezers

Bon dia lieve lezers!

 

Vandaag mag ik mijn blog schrijven vanaf mijn nieuwe laptop.. helemaal blij mee, een klein formaat die straks makkelijk mee op reis kan om heel veel mooie verhalen te maken over de dingen die ik mag gaan beleven. Nu weer heerlijk zittend aan het water zoals jullie konden zien bij de foto van mijn eerste blog, begin ik aan mijn 3e verhaal. Vandaag de dag heerlijk opgestart met een koffie, meditatie en een prachtig uitzicht en wetende dat ik een paar dagen vakantie heb, heeeeerlijk. Moeders is op vakantie bij mij op Bonaire! Ondertussen dat ze nog lekker ligt te slapen krijg ik heel veel zin om te gaan schrijven, het is nog vroeg; je hoort alleen nog maar de vogels fluiten en de wereld die langzaam op staat om de dag te starten. Iedere dag blijf ik dankbaar voor dit moment!

Daar ging ik dan 11-02-2021 op weg naar Bonaire, vanuit de lucht zie ik dat heel Nederland wit is, dit was zo prachtig om te zien; zie ook fotoalbum. Het was -10 graden in Nederland en uiteindelijk 30 graden op Bonaire, haha dat was even wennen. Daar begon het eerste deel van mijn reis. Ik had gelukkig nog 10 dagen vrij voordat ik begon met werken in de apotheek dus had ik mooi nog even de tijd om te landen en tot rust te komen. Dit had ik ook echt even nodig na al die hectiek die hier in Nederland vooraf was gegaan. Ik voelde vrij snel wel een rust over me heen komen die ik al even niet had gevoeld. Dagen gingen voorbij met ups en downs en dat is oké.. helaas soms weer wat meer paniek in de nachten. Ik dacht wat ga ik hiermee doen, ik kan heel veel zelf maar een extra zetje is wel fijn.. ik had heel erg geleerd alles zelf op te lossen maar soms is een extra handje toch wel heel fijn. Inmiddels ben ik dat ook meer gaan accepteren en zie ik het niet meer zo zwart/wit. Ik ben terecht gekomen bij Rosita een hele lieve vrouw hier op het eiland die energie behandeling en andere therapie geeft. Van die ene sessie heb ik veel mogen leren en heeft het mij weer een stapje verder gebracht. Ik had graag nogmaals naar haar willen gaan, maar helaas kwam ook hier de Lock down en was alles dicht. Shit en nu.. maar nee het moet zo zijn het is goed zo, het lukte mij voorlopig wel weer verder alleen. De Lock down heeft mij ook weer meer dingen gebracht. Tijdens de Lock down moesten we om 21:00 binnen zijn, dan denk je ‘mm’ dat is toch niet zo erg.. maar wel als je dan echt de confrontatie aangaat,  je bent alleen en iedereen in Nederland slaapt, de nacht komt dichterbij. Maar aan de andere kant hoefde ik ook maar halve dagen te werken van 7:00-12:00 of van 13:00-18:00. Daardoor kreeg ik rust, ik dacht; slaap ik deze nacht wat minder dan hoef ik maar een halve dag te werken of hoef pas om 13:00 te beginnen. Dit heeft mij uiteindelijk echt geholpen en een stap verder gebracht. Even verplichte rust! In mijn volgende blogs vertel ik steeds meer hoe mijn reis verlopen is op Bonaire en hoe het mij verder heeft gebracht. Maar ook hoe geweldig leuk fijn eiland dit is ,wat een klein stukje van Nederland is en waar Nederland nog veel van mag leren. Waar in Nederland alles snel snel moet ofja dat gevoel krijg je vaak mee, ben je hier bijna verplicht het precies andersom te doen POKO POKO. Rustig aan, als je met de snelheid van Nederland hier probeert te leven ga je het niet leuk vinden en redden haha. Plannen nee joh we zien het die dag wel hoe het loopt, nee zover plan ik niet vooruit waren dan ook dingen die ik vrij snel te horen kreeg. Eigenlijk heerlijk let it go en leer meer vertrouwen op hoe het mag lopen. Heel eerlijk is het soms ook even minder, wanneer je papierwerk geregeld moet krijgen als voorbeeld. Ik wacht al 5 maanden op een papier waarmee ik mijn ID kaart kan aanvragen hier.. tja ook dan is geduld een schone zaak en als je weet dat je alles hebt gedaan, je beter maar geduldig kan wachten en soms even polsen of ze je niet vergeten zijn. Gelukkig ben ik inmiddels na ruim 9 maanden wel echt gewend aan het leven op Bonaire. Heb ik prachtige mooie momenten meegemaakt. Hier komen nog heel veel verhalen over; ik heb nieuwe fijne mensen ontmoet, mijn zus en moeder en vriendin zijn hier op vakantie geweest, 30 jaar geworden, tattoo gezet, nieuwe banen gekregen maar vooral nieuwe inzichten gekregen en mega gegroeid als persoon!! Dankbaar voor alle momenten die mij verder hebben gebracht tijdens mijn eerste deel van de reis.

Ja en het 2e deel mag ook al gaan beginnen.. de eerste voorbereidingen voor mijn volgende reis zijn gemaakt, YES! Wat heb ik er zin in! Ik krijg vaak de vraag en waar gaat de reis naar toe? Heb je jouw reisplannen al klaar? Helaas leven we nu in een wereld waar niks zeker meer is en COVID elke dag om de hoek kan komen kijken. Ik heb besloten om vanaf nu lekker research te gaan doen wat is mogelijk, wat is leuk en last minute te kijken wat de mogelijkheden zijn, eind januari begin februari. Is het op dat moment te doen in bijv. Colombia, Panama, Costa Rica dan wil ik zeker die kant op.. maar zo niet zijn er zoveel mooie opties om te kiezen, dus ik laat mezelf verrassen en ben ik benieuwd waar ik de reis mag gaan maken. Ik ben zelf niet gevaccineerd dus word mijn keuze een beetje beperkt, maar ach er is nog zoveel wel mogelijk op dit moment en daar wil ik aan vasthouden.  LET YOUR HEART BE YOUR COMPASS.