Bon dia, lieve lezers!

Bon dia, lieve lezers!

Mijn eerste blog in plaats van elke dag in mijn dagboek schrijven naar mijn eerste blog online voor iedereen met wie ik dit delen mag! Onwijs dankbaar voor. Ik start bijna elke dag met schrijven in mijn dagboek gemaakt door mijn creatieve mama. Dit doe ik vanuit een mooie plek die zich bevind in mijn eigen tuin op Bonaire, waar ik woon aan het water met bootjes en een vlot gebouwd aan het water. Echt een fijn moment van de dag, de zon die opkomt of al op is. Ik hoor hier de geluiden van verschillende dieren.. papegaaien en pelikanen die vissen proberen te vangen vanuit de lucht tot vissen die even lucht komen happen en ja heel soms ook een schildpad die even om de hoek komt kijken. Iedere dag weer dankbaar voor dit moment. Al is het een minder fijn moment in mijn leven of juist een goed moment, dit is een plek waar ik altijd even mijn rust kan vinden, kan nadenken of gewoon even niks doen. Want niks doen is ook iets doen! Een plek voor een mediatie of simpele yoga oefeningen. Iets wat ik tegenwoordig ook doe. En ik zeg tegenwoordig, omdat ik deze dingen nog niet zolang toepas in mijn leven. Ongeveer 1 jaar geleden ben ik mezelf goed tegengekomen, een periode waar ik later nog meer over zal vertellen…ik ben begonnen met meer gaan voelen. Wat is goed voor mij en wat juist niet. Daarvoor was ik totaal niet van de yoga en mediteren en alles wat door nog vele genoemd word als “zweverig”. Mijn woorden waren dan ook vaak; ach ga weg met je zweefteef gedoe haha. Maar geloof mij het brengt mezelf een hoop meer rust en fijne momenten in mijn leven. Elke dag mag ik meer leren en ontmoet ik mensen die mij verder helpen en mij nieuwe inzichten laten zien. Te laten zien om echt te zijn wie ik wil zijn en daarop te vertrouwen, vertrouwen op het leven en mag genieten van zoveel moois, groot en klein. Als ik dit nu schrijf voel ik een hoop emotie die mij een sterk gevoel geven! Het is een reis die pieken en dalen kent, maar ik blij ben het te mogen beleven.

1,5 week geleden besloten om te gaan stoppen met werken in de apotheek en begin volgend jaar een reis te gaan maken vanuit Bonaire naar mijn volgende bestemming. Mijn grote reis is gestart vanaf februari 2021 om naar Bonaire te gaan , in mijn volgende blog zal ik meer vertellen hoe dat ontstaan is en neem ik jullie mee naar mijn volgende grote stap. Mijn reis, alleen de wereld gaan bekennen, waar zal de reis naar toe gaan; Costa rica, Panama, Colombia.. nog geen idee, maar wat ik wel weet is dat ik ergens een retreat wil gaan volgen. Voor de mensen die niet weten wat dit is; jezelf terug trekken voor zelf onderzoek, de bedoeling is om zelfreflectie te doen en hopelijk met nieuwe inzichten terug te gaan. Maar ook om nog meer dingen te ontdekken, zien en te beleven. Een reis maken is al iets wat ik heel lang roep maar nooit heb gedurfd. Nu is dat moment gekomen om die stap wel te maken. Heeeel spannend vind ik het wel, maar heb er onwijs veel zin in. De grote reis, wat zal het mij gaan brengen..heel leuk dat ik dit niet alleen ga doen, maar het met jullie mag delen via deze weg! Delen op een manier door gewoon alles lekker te delen waar ik zin in heb, het zijn teksten die waarschijnlijk niet correct geschreven zijn, maar dit is wie ik ben en wil mijn gevoel en ervaringen delen en niet hoe je juist de Nederlandse taal schrijft haha! Maar ik vind het fijn dit toch wel even te delen. Ik wil jullie allemaal een fijne dag wensen en tot mijn volgende verhaal!

Liefs co!