Happy new year!

Happy new year!

Happy new year!!

Hallo 2022 HERE I COME, ik voel het dit word een jaar met veel mooie nieuwe dingen, een jaar met nieuwe uitdagingen en eentje die ik nooit meer vergeten zal! 😉  Voordat ik begin aan mijn nieuwe blog; wil ik jou een gelukkig nieuwjaar wensen en dat er maar veel mooie en dankbaar momenten in 2022 en alle andere jaren mogen komen!

Ik heb onverwachts een super gezellige oud & nieuw gehad, ik had geen vaste plannen tot de avond voor oudjaarsdag. Het was een rustige fijne avond met fijne mensen om mij heen. Ik ben begonnen bij CHEFS met een gezellig borrel, tussendoor nog even met de familie geface-timed omdat het in Nederland al bijna 12 uur was. Toch best gek haha hier  was het nog maar 19:00 en in Nederland al feest voor het nieuwe jaar. Vervolgens ben ik naar Hillside gegaan, een mooie plek op een heuvel waar je prachtig uitzicht hebt over Bonaire, lekker een hapje gegeten. Ik kwam aan een grote tafel te zitten met verschillende mensen, ik had nog geen idee met wie allemaal; maar het was een onverwachtse leuke groep mensen. Uiteindelijk ben ik geëindigd bij een groepje vrienden lekker thuis; spelletje, drankje en lachend het nieuwe jaar in gegaan!

Afgelopen week heb ik ook een hoofdstuk in mijn leven kunnen afsluiten, een hoofdstuk wat 6 jaar geduurd heeft; de Apotheek. Afgelopen donderdag was mijn laatste dag op Bonaire in de apotheek. Heel eerlijk was deze dag niet heel veel anders afgesloten als normaal, ik kreeg veel succes gewenst met alles wat komen gaat en er werd even snel gedag gezegd; daar reed ik dan richting huis.. wat gek! Maar het voelt goed, het was tijd om te stoppen voor mij. 5 jaar in Nederland en een klein jaartje op Bonaire mogen werken als apothekersassistente. De jaren zijn voorbij gevlogen. Op naar een nieuw hoofdstuk; eentje waarvan ik zelf totaal nog niet weet wat er gaat gebeuren, maar wel eentje met heel veel mooie nieuwe dingen, mijn gevoel zegt dat het een mooi jaar mag worden en daar ga ik helemaal voor!

Toekomst; wat lijkt mij het gaaf ooit mensen te mogen helpen op wat voor manier dan ook doormiddel van creatieve technieken of gewoon samen komen en praten of er gewoon voor elkaar zijn. Inmiddels ben ik 3 keer aanwezig geweest bij een vrouwencirkel; een moment waarbij je met een groep vrouwen samen komt om te verbinden en waarbij je voorledig jezelf mag zijn en je onvoorwaardelijke liefde met elkaar verbind. Een avond waar je samen rituelen uitvoert, kaartlezen, gesprekken voert en mediteert.  Je komt vaak met dezelfde mensen samen in de groep waardoor je elkaar ook  beter leert kennen en je echt open durft te stellen. Of je wel of niet iets wil delen het is altijd goed. Wanneer ik binnen kom bij deze vrouwen cirkel voelt het altijd meteen al goed, de energie is goed en voelt het aan als een warm welkom. Soms ga ik er heel nuchter heen en komt er onbewust zoveel los, heerlijk is dat haha.

Afgelopen keer hebben we een ritueel gedaan die ik echt niet snel meer vergeet; eyegazing!  Je kiest iemand van de groep uit om deze opdracht samen mee te doen. Je gaat tegen over elkaar zitten en pakt elkaars handen vast, deelt even wat je graag los wil laten ( dit was ons thema van de avond ),  daarna begon er muziek te spelen en beleefde we 5 mooie minuten; we keken elkaar 5 minuten lang in de ogen aan. Wat was dit even onwennig en raar, maar er ontstond iets heel moois we werden beide emotioneel en voelde zoveel mooie dingen. Ik kreeg echt een gevoel van verbinding en dacht alleen maar hoe mooi zou het zijn als de wereld nu gewoon lief is voor elkaar en iedereen kan en mag voelen hoe het is om zo samen te verbinden i.p.v. zo veel te oordelen over elkaar. Het is zo simpel om samen het goed te hebben in plaats van zoveel onrecht en haat die er nog steeds is…

Afgelopen weken toch stiekem weer veel nieuwe mensen mogen leren kennen, of mensen die ik al kende beter leren kennen. Mooi om te zien als je alles even de tijd geeft, er mooie dingen uit kunnen komen. Inmiddels een hoop fijne mensen om mij heen waarmee ik een heerlijke tijd op Bonaire mag beleven. Inmiddels alweer bijna 11 maanden op Bonaire wat gaat het snel..het voelt echt als thuis een plek waarbij ik echt mezelf mag en kan zijn met iedereen om mij heen. Dat ga ik straks wel missen, Bonaire en Uden een plek waar ik mensen heb wonen die mij heel erg lief zijn. Wat heb ik ze toch graag allemaal bij mij in de buurt.. maar toch kies ik even voor dat moment waarop ik echt op mezelf aangewezen ben. De reis; inmiddels nog geen steeds geen vast plan haha.. dat gaat een deze weken wel komen want begin februari gaat deze dame dan toch echt het vliegtuig in naar een andere plek op de wereld. Ook Europa komt nu voorbij om te starten, ik ga en blijf zoeken naar de mogelijkheden waar ik nog welkom ben zonder vaccinatie. Noord Portugal werd dan ook genoemd en wouw wat is dit ook een mooie plek. Nu nog een passende retreat kiezen en boeken maar. In mijn hoofd is de wereld rond reizen buiten Europa, maar waarom geen idee? Een gevoel of iets wat vaak meer gezien word door mensen als echt reizen. Maar hoe mooi is het om juist anders te gaan denken doordat mijn mogelijkheden beperkt zijn. Ineens krijg ik andere inzichten en wie weet wat daar dan weer uit mag gaan komen. Ik houd het voor nu nog even spannend.. maar ik heb er nog steeds enorm veel zin in het gaan beleven van nieuwe dingen en het ontdekken, en deze dan te mogen delen met jullie.

 

Lieve allemaal geniet vandaag , geniet morgen en maak er een mooi 2022 van! Ik zeg proost op jullie allemaal 😉 cheers!

 

xxx