Hoofdstuk apotheek afsluiten & whats next

Hoofdstuk apotheek afsluiten & whats next

Bon dia!

Goede morgen wat fijn dat jullie er weer zijn om mee te lezen met mijn verhaal.

Ik zit momenteel weer heerlijk aan het water bij mijn studiootje, beginnend aan mijn volgende blog. Een week hard werken zit er weer op. 3 dagen in de apotheek en de rest opgevuld met werken op de boot en bij Chefs. Het was weer even wennen na 2,5 week veel vrij te zijn geweest, haha. Maar nu weer heerlijk weekend! Nog 9 dagen werken in de apotheek en dan is dat hoofdstuk afgesloten, toch best wel zin in. Afgelopen week weer te weinig personeel in onze apotheek en gaat de andere apotheek op het eiland weer staken. Het personeel heeft zich allemaal ziek gemeld omdat ze niet goed behandeld worden, dit zegt al genoeg! Ik heb straks geen last meer van deze druk die wij in de apotheek op ons krijgen. Ik hoop echt voor mijn collega’s dat er verandering gaat komen. Maar ik ben blij, dat voor mij dit hoofdstuk straks is afgesloten.

In 2016 ben ik begonnen aan mijn opleiding als apothekersassistente. Een 2-jarige versnelde studie in Eindhoven. Het was meteen leuk en interessant en het ging mij goed af, haalde goede cijfers en de apotheek waar ik toen terecht kwam, voelde ook meteen fijn, als een warm bad. Ik heb tijdens mijn periode in die apotheek ook vrienden gemaakt, waar ik nog steeds blij mee ben. Ik merk dat ik als persoon aan het veranderen ben en ik een andere kijk op dingen krijg, zo merk ik o.a. dat zorgen voor mensen enorm leuk is, maar niet meer in de medische wereld, dan toch meer de persoonlijke zorg. Als ik soms zie wat er aan patiënten meegegeven wordt, kijken ze niet naar het inhoudelijke probleem, maar vaak alleen oppervlakkig. Vaak krijgen patiënten meteen een slaaptablet, Indien ze aangeven slecht te slapen of een zware pijnstiller na een knie operatie, terwijl je ook eerst kunt kijken hoeveel pijn een persoon echt heeft. Antidepressiva; ook een hele belangrijke om niet te vergeten!! Jong en oud krijgt deze medicatie vaak voorgeschreven. Sommige mensen hebben gewoon een stofje tekort en worden heel erg geholpen met medicatie, maar meestal is het probleem iets wat ook zonder medicatie kan worden verholpen . Zo kom je niet meteen in een visuele cirkel van gewenning  of afhankelijkheid van de medicatie, dat is zonde als het niet hoeft.

Zelf merkte ik dat ik met mijn problemen niet bij de huisarts terecht kon en ben op pad gegaan om iets te vinden waar ik goed en snel geholpen kon worden. Ik voelde meteen dat medicatie zeer zeker niet de oplossing was, ik kreeg slaaptabletten die mij zouden helpen, oke 1 a 2 nachten even goed geslapen maar daarna dacht ik meteen; zo los ik het toch niet op? Zo ben ik mijn probleem meer aan het opschuiven. Zelf denk ik dat je eerst bij de kern moet gaan kijken, waar komt het vandaan en probeer dat aan te pakken.. Als je in Nederland via de verzekering bij iemand wil gaan praten sta je helaas weken tot maanden op een wachtlijst en moet je bijna zelfmoord neigingen hebben als je meteen geholpen wilt worden! Heel jammer is dit en ook zorgwekkend hoeveel mensen behoefte hebben om met iemand te praten. Voor zorg buiten het verzekeringspakket betaal je vaak heel veel en dit kunnen veel mensen niet betalen. Wat ik zelf wel heb geleerd; ook al is het duur om andere zorg zelf te betalen.. investeren in jezelf is wel de beste uitgave die je kunt doen en waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Mij lijkt het enorm mooi en dankbaar werk om uiteindelijk zelf of met een groep, mensen te mogen helpen, er voor hen te zijn, als zij even de weg kwijt zijn of het even niet meer weten. Maar ook gewoon voor mensen die het fijn vinden hun verhaal kwijt te kunnen of iets willen delen met andere in groepsverband of Individueel. Wie weet wordt dit voor mij ooit de uitdaging en mijn werk, maar blijf ik er voor nu nog even over visualiseren en eventueel bekijken wat de mogelijkheden allemaal kunnen zijn. En daarna bekijken wat ik dan daarvoor zou moeten gaan ondernemen. Maar wat ik nu eerst ga doen zijn de mogelijkheden bekijken voor mijn reis; Ik ben een beetje aan het zoeken wat de opties zijn. Helaas is Colombia al niet meer toegankelijk voor ongevaccineerde, een kennis van mij die ik heb leren kennen op Bonaire is vanuit Colombia naar Mexico gegaan omdat hij  ongevaccineerd is en bijna nergens meer binnen kwam. Heel fijn dat ik zo via, via recente informatie kan inwinnen, zodat ik niet voor verrassingen komt te staan. Ik blijf dan ook vaak horen; het maakt alles wel zoveel makkelijker als je jezelf wel laat vaccineren. Maar alles in mij zegt gewoon het vaccineren niet te willen en blijf zoeken naar alle andere mogelijkheden. Wie weet veranderd alles nog wel voor die tijd.. niks is zo veranderlijk in de wereld als COVID. Mexico staat nu op mijn lijstje om te starten. Mexico is ook een super mooi land waar de natuur heel verschillend kan zijn, ook een land waar je veel retreats kan volgen. Ik kwam er een tegen waarbij je 10 dagen in stilte bent, een verblijf 2200 meter boven de zeespiegel. Ik dacht ja dat lijkt mij wel wat; zegt een vriendin van de week tegen mij, Co weet je dat wel zeker is het niet slim eerst een gewone retreat te volgen, een waar je soms toch kan praten.. jij en 10 dagen niet praten wordt wel echt een uitdaging he, haha. Ik moest er wel meteen hard om lachen want zoals velen mij kennen en zij dus ook, houd ik toch wel echt van kletsen. Maar aan de andere kant is het ook wel een uitdaging om jezelf goed tegen te komen en bij je kern als persoon uit te komen, ik ben benieuwd wat het gaat worden. De reis komt al zo dichtbij, de ene keer kan het niet snel genoeg gaan en de andere keer denk ik ojeeee waar ga ik aan beginnen, ga ik dit echt doen! Hoe ga je bedenken wat neem ik wel of niet mee? Ik heb nog nooit een reis gemaakt met alleen een backpack, daar gaat niet zoveel in als een koffer van 25kg. Als jullie nog tips hebben, mag je ze altijd even, als een reactie achter laten…😉

Gisteren heb ik even een me-time dagje gehad, heel de dag lekker thuis beetje rond - en om het huis frotten en even niks moeten, heerlijk! Ik had ook een kater van een super gezellige avond ervoor, vol gekkigheid, we kwamen Gerard Joling nog tegen. Ik ben ook nog maar even naar een strandje gereden, Donkey Beach, om daar de zonsondergang te gaan bekijken.. muziekje aan en lekker genieten van de zee en het uitzicht, en natuurlijk even een plonsje gemaakt in de zee. Een klein geniet momentje voor jezelf. Uiteindelijk de dag afgesloten met een lekker tapas plankje, kaarsjes en videoland aan. Vandaag de dag opgestart; na een nacht geslapen te hebben van 12 uur, nu heerlijk verder te schrijven aan mijn blog en straks mooi nog de zon op te zoeken.

Genieten van elke dag met zon of zonder zon, regen of sneeuw; er is altijd wel iets te doen wat je een fijn gevoel geeft. Doe eens iets wat je normaal niet doet, of bel een persoon die je eigenlijk al te lang niet hebt gesproken of iemand die je nog maar net kent. Wie weet komt er iets moois uit! Ik merk hier dat ik veel mensen ken, maar waar je niet zomaar samen iets mee gaat doen, best zonde. Ik probeer steeds vaker mensen te benaderen die ik heb mogen leren kennen, maar waar ik nog niet mee heb afgesproken, dat is best wel eens spannend maar ik ben ook benieuwd wat hier uit kan ontstaan. Alleen zijn is fijn en goed maar even gezellig met iemand samen verhalen delen en lol maken is toch ook wel heel gezellig!

Lieve mensen ik wordt inmiddels opgevreten door de muggen, grrrr! Mooi moment om mijn blog af te sluiten, ik wil iedereen een fijne zondag wensen. Voor velen; proost op MAX, maak er een feestje van, ik hoor veel gejuich en filmpjes van vuurwerk, dat doet mij goed!

Masha Danki voor het lezen en tot de volgende keer, Knuffel van Mij.

 

P.S. ik zet mijn blog nu online van weer een heerlijk plekje, ik zet er een foto van bovenaan mijn blog.