Mexico, Nederland, Bonaire!

Mexico, Nederland, Bonaire!

Hier is Co dan weer , terug van weggeweest!

Ik zit verplicht thuis en gelukkig komt er dan toch weer dat gevoel van ik wil gaan schrijven omhoog. Zo zie je maar weer waar je koppie allemaal onbewust vol mee kan zitten waardoor het schrijven even te veel voelt, en ik weerstand kreeg bij het idee van schrijven. Er is in de tussentijd weer een hoop voorbij gekomen in mijn leven; einde van Mexico, Nederland, Bonaire en vooral weer veel momenten gehad waar ik graag over wil schrijven en het delen ervan met jullie. Het zal niet een verhaal worden maar lekker over dingen die ik gewoon kwijt en delen wil in verdeelde stukken.

Laatste dagen Mexico; San Cristobal de plek waar ik mijn laatste blog heb geschreven, dit voelt alweer als lang geleden haha. San Cristobal is een oud stadje waar je hele mooie oude gebouwen kunt bekijken en waar de bevolking soms nog leeft zoals vroeger. Je ziet dit aan de kledij en de kevertjes die nog veel voorbij komen rijden. Heel mooi om veel verschillende delen van Mexico te hebben gezien. Drukte van de stad zoals Mexico-City, de mooie dingen aan de kust in Yucatan, de jungle in Puerto Vallarta en het oude gebergte gedeeltes in Chiapas. Dankbaar voor dit alles en ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ik ben ook nog een dagje weg geweest naar de Canon del Sumidero, prachtig!! Met een speedboot gingen we door het water,  sommige rotsen waar we door heen kwamen met de boot waren wel 1 km hoog, en jaja krokodillen zijn er ook te vinden; ik heb er een mogen bewonderen. Het gaf echt een mooi gevoel om daar zo rond te varen in je uppie, trots! Na 3 dagen Chiapas vloog ik weer richting Cancun om vanuit daar terug te vliegen naar Nederland. Aangekomen in Cancun nog even 2 dagen aan het zwembad gelegen in een hostel waar ik met 5 andere meiden op een kamer sliep. Ik dacht laat ik mezelf nog even uitdagen voordat ik terug naar Nederland ga. In het hostel had ik Annabel leren kennen, ze ging toevallig ook  met dezelfde vlucht als mij terug naar Nederland en hebben  dan ook de laatste dagen  samen opgetrokken.

Aangekomen in Nederland; de trein gepakt richting den Bosch. Hier ben ik opgehaald door mama. 12 dagen heb ik weer mogen genieten van iedereen. Vrienden, vriendinnen en familie wat een cadeautje om dit z’n korte tijd weer te mogen beleven. Totaal ben ik 26 dagen in Nederland geweest. De laatste keer in Nederland heb ik ook echt geluk gehad met het weer, 12 dagen volop lente weer. Na een hoop fijne knuffels, goede gesprekken lekker eten en drinken ben ik 30 maart weer in het vliegtuig gestapt richting Bonaire, voor nu toch echt wel mijn thuis. Tot ziens allemaal en wat ben ik blij met jullie, tot alweer heel snel!

Eerste dagen Bonaire; heb ik vrij gehad om even alles te laten bezinken, over mijn jetlag heen te komen en even weer te aarden en mijn balans terug te vinden. Dit was ook wel even nodig heb ik mogen merken haha, toch wel echt 3 dagen voor nodig gehad. De eerste ochtend kwart voor 4 wakker, 2e ochtend 5:00 maar deze wel goed benut om met een koffie richting het zuiden van het eiland te rijden en daar de mooie zonsopkomst te gaan bewonderen, dit was echt een fijn moment die ik niet vaak zal meemaken. Na zonsopkomst doorgereden naar Sorobon en in de zee gaan zwemmen, begin van de ochtend was ik weer terug van het rondje eiland. Vrijdag avond nog even met Loes op pad geweest en met moeite 22:00 gehaald om moe en voldaan richting huis te gaan. Oude oma, maar dit heeft wel geholpen. Heerlijk waren die dagen vrij! Inmiddels ben ik weer begonnen bij Chefs ontbijt en bij Blue Bay op de boot. Niet voor lange duur want ik zit nu weer verplicht thuis en kan ofja mag helaas niet werken.

Quarantaine; daar zit ik dan voor de 3e keer corona volgens de testen. Gelukkig niet heel erg ziek zoals alle keren en kan ik mijn tijd die ik dan krijg voor mezelf maar beter goed benutten. Eerste wat ik schreef in mijn boek vanochtend was; nou mijn eerste positief puntje voor vandaag is al binnen en dat is de positieve uitslag haha die even geduurd heeft. Ik wil proberen zo min mogelijk negatief te zijn al was dat in dit geval wel fijn geweest. Voor nu zijn het weer belangrijke dagen die je krijgt om tijd met jezelf door te mogen brengen. Gelukkig gaat mij dat altijd wel goed af en denk ik daarna vaak nog, ik had nog wel meer tijd kunnen gebruiken. Rusten, lezen, schrijven,mediteren, opruimen, niks doen, wasje draaien.. ik zal mezelf niet snel vervelen, ik zal eerder tegen mezelf moeten zeggen; Co nu even niks en gaan liggen.

Mijn eerste snorkel momentjes; waren weer op de boot tijdens het werken; wat was het weer mooi! Zwemmen door al het mooie koraal met zonnestralen en zoveel mooie vissen, ze waren overal. Het voelt echt of dat je in een aquarium aan het zwemmen bent. 2 dagen op een rij kwamen er ook een aantal Angel vissen gewoon op je af zwemmen en kon je ze aanraken, genieten. Het allermooiste was net voordat ik weer op de boot wilde stappen; de zon scheen zo mooi in het water, ik keek naar beneden en het was een donkerblauw gat omdat de bodem niet te zien is, dit is altijd al een mooi fascinerend iets. Maar nu zwommen er enorm veel vissen onder mij  en door die zonnestralen was het echt een super mooi plaatje en voelde het als iets magisch.

Manifesteren; iets wat ik sinds kort uit probeer en gek genoeg merk ik gewoon dat het ook echt gebeurd als je het doet. Ik probeer het met kleine dingen, zoals ik zie bijna noooit een schildpad als ik mee ga snorkelen. Laatste 2 keren bleef ik tijdens de snorkel tocht in mezelf herhalen; ik ga een schildpad zien, ik ga een schildpad zien. Maar beide keren dacht ik mm helaas toch niet, stap ik beide keren net de boot op komt er een schildpad omhoog en langs de boot zwemmen aan de oppervlakte. Hoe mega vet is dat. En toevallig nu ik vanochtend lekker bij het water zat een beetje wakker te worden en met rowan aan het bellen was, komt er recht voor mijn neus nog nooit zo dichtbij een schildpad omhoog en voorbij gezwommen.  Geloof het of niet maar ik blijf lekker manifesteren heel benieuwd wat het mij nog meer kan brengen. Zo had ik het met tipgeld die ik manifesteerde ik zei ik krijg vandaag 50 dollar tip, en  ja hoor die avond gaf een man een briefje van $50 in mijn hand deze is voor jouw. Mijn volgende manifestatie is dat ik binnen nu en een maand op een fiets door Bonaire heen fiets.

Mooi moment; gisteren avond lag ik op het vlot in mijn tuin op het water te dobberen en naar de sterren, wolken en maan aan het kijken. Ik besefte mij opeens wat gek he we zweven zo door het heelal wolken die voorbij razen ( op Bonaire dan haha de wind is nogal sterk) de maan komt en gaat en zon komt op en gaat neer. Wat is het leven toch simpel en wat maken wij er met zijn alle soms toch een poppenkast van. Er zijn erge dingen er zijn dingen die niet leuk zijn, maar echt het gaf mezelf echt weer het besef fuck iedereen en alles die iets vind, leef je eigen leven en doe waar je jezelf goed bij voelt. Ook nu ik weer voor de 3e keer corona heb. Er gebeuren erge dingen maar eerst mocht ik met een verkoudheidje alles en nu zit je weer verplicht thuis en moet je jezelf afzonderen van de wereld, het blijft iets geks. Ik ben en blijf blij dat ik mezelf niet heb gevaccineerd. Ik kreeg echt een besef dat ik trots en blij ben dat ik steeds meer doe waar ik mezelf goed bij voel, wat iemand anders daar ook van vind. Iets wat iedereen moet doen voor zichzelf. Bezig zijn met jezelf en niet bezig zijn wat andere vinden denken of gaan zeggen. Tuurlijk voelt dit nog niet altijd zo sterk, maar het feit dat ik het steeds vaker echt voel doet goed!

Mijn doel voor de komende maanden; Genieten op dit mooie Bonaire, van de lieve fijne mensen die ik steeds meer om me heen vorm hier. Het krijgen van meer structuur in mijn leven, waar dit kan. Ik zal in mijn volgende blog meer vertellen hoe ik dit heb gedaan en waarom. Zelf wil ik eerst gaan ervaren wat het gaat doen met mij. Maar is zeker een volgende stap in mijn leven. Stap voor stap dichter bij mijn doelen. Elke keer als je die behaalt hebt is het goed om nieuwe doelen voor ogen te gaan zien. Een mens is er om te groeien en elke dag meer te leren. Ik ben blij dat ik deze groei bij mezelf zie en ik er een hoop mooie dingen uit kan en mag halen. Ik ben er nog niet maar dit hoop ik ook nooit te zijn, mijn mening is dat er altijd wat te leren valt.

Klein opdrachtje; tegen de eerste persoon die je ziet of tegen komt nadat je mijn blog hebt gelezen, vertel je 1 ding waarom je diegene waardeert.

Succes, maar verbinden met mensen is toch best heel leuk!

Dikke knuffels en kussen van mij Co!