Natuur, liefde en een mooie boodschap!

Natuur, liefde en een mooie boodschap!

Daar ben ik weer, ik heb steeds lekker af en toe momentjes gezocht om weer verder te mogen schrijven aan mijn blog... en Jaaa kerst komt eraan, wat gek om hier op Bonaire te zitten en overal kerstmuziek te horen en je ook overal kerst verlichting ziet hangen, hele mooie maar ook echt fouten lampjes. Het leuke hier is dat zelfs de foute versiering mooi is. Ik word er wel vrolijk van dat ze er hier op Bonaire ook aandacht aan besteden, want  heel eerlijk was het even een soort van Mindfuck in het begin toen december begon en het normaal winter hoort te zijn in je hoofd. Inmiddels helemaal gewend en denk ik ach wat heerlijk, lekker door Bonaire heen crossen met mijn autootje onder de zon en de palmbomen en mogen luisteren naar alle klassiekers zoals; All i want for christmas is you op de radio! En natuurlijk lekker mee blèren.

Gisteren morgen zat ik zoals jullie inmiddels wel weten😉 in de ochtend bij het water met mijn koffietje, lekker wakker te worden. Ik had ze al een tijdje niet gezien maar er kwam toch echt weer even een schildpad om de hoek kijken, wat blijft dat toch fantastisch! De laatste dagen zwemt er ook een behoorlijke vis; eentje die alle kleine visjes komt opeten en dan weer weinig van zichzelf laat zien. Soms worden ze ook verstoord door de prachtige pelikanen die ook visjes komen vangen. Pelikanen vliegen veel rond boven het water om te kijken of er een prooi is, is deze er dan maken ze een diepe val naar beneden om zo de vis met hun snavel/bek te pakken, heel mooi om te zien. Alle vogels dieren geluiden laten mijn elke dag weer starten met een gevoel alsof je midden in een natuur film zit, heel dankbaar om hier te mogen wonen. Ik kan het hier nog wel even volhouden, al mis ik soms echt wel de familie zoals met kerst, of de groei van alle kleine sprut  van vrienden en familie wat geboren is of op komst is. Gewoon even bij iemand langs te kunnen die je al jaren kent. Gelukkig met kerst zit ik niet alleen en heb ik een paar leuke dingen gepland; kerstavond avondje bij Vero en vrienden, lekker eten en borrelen. 1e kerstdag een brunch met de buuf en daarna even lekker ergens plonsen! 2e kerstdag spelletjes avond bij vrienden met lekkere hapjes, een grote gezelligheid. Ik heb er zin in!

Reizen; steeds meer denk ik, laat die reis maar beginnen! Starten met nieuwe verhalen met avonturen voor mijn blog en voor mezelf, Jullie meenemen in mijn nieuwe uitdagingen en gebeurtenissen. Ook al is Bonaire zeker al een uitdaging en een mega dankbare plek om te mogen wonen, voelt dit toch alweer als mijn echte thuis net als Uden het dorp waar ik in Nederland woon, zo vertrouwd. Oké, stiekem geniet ik hier wel iets meer haha, en wat ik al aangaf voel ik veel meer rust hier in mijn lichaam en word ik steeds meer de oude/ nieuwe co😉. Gekke grapjes maken, slap ouwehoeren of lekker heerlijk druk kunnen doen, dit heb ik wel gemist! Er is niks fijners dan lachen, heel hard lachen en niet meer bij komen haha. Daarnaast ook gewoon soms lekker even huilen van minder fijne dingen of gewoon van geluksmomentjes. Als er nu dagen of momenten zijn dat het even niet mee zit of ik mezelf gewoon niet fijn voel, probeer ik er toch iets van de maken of ervan te leren, waardoor je steeds minder jezelf echt rot voelt maar er mee leert omgaan of accepteren. Na regen of donkeren dagen komt er altijd weer licht en zonneschijn en zie je de dingen vaak weer heel anders. Dit is iets wat ik heb mogen leren en daar nog elke dag mee bezig ben, maar mij heel veel meer brengt.

Van de week een persoonlijke kaartreading gedaan bij Livia van; Travelinsidehealing er kwam vooral veel uit waar ik al mee bezig ben, maar toch een fijne bevestiging is voor mij. Het is een mooi stuk tekst wat ik gekregen heb en waar ik iets mee kan en het goed is dit af en toe even terug te lezen. Ik zal wat uit de tekst in mijn blog verwerken; mijn persoonlijke proces is ingang gezet en is het delen van mijn verhalen via mijn blog of door gesprekken ook iets waarvan andere kunnen en mogen leren. Het brengt mij ook verder door op deze manier mijn verhaal kwijt te kunnen, het helpt mij maar ook andere. Het is gewoon een mooie boodschap voor iedereen. We leren tenslotte allemaal van elkaar, als we meer open erover durven te zijn. ik zelf zal dingen terug gespiegeld krijgen waar ik weer wat meer van kan leren om verder mee te gaan. Geven, delen en ontvangen zijn allemaal met elkaar verbonden. Het is goed dat ik daar een balans in ga vinden. Doe iets voor een ander zonder er wat voor terug te verwachten was ook iets wat ik mag gaan doen. Mijn successen blijven delen en sta ook open om een cadeau of hulp te ontvangen. Ik hoef niet alles alleen te doen. Zoals ik inmiddels al veel toepas, ben ik dankbaar en accepteer support van de ander. Ik mag mezelf nog meer uiten en laten zien dat mijn mening ook belangrijk is en gehoord mag worden. Laten weten wat er in mij omgaat en het niet voor mezelf houden,  ook de moed mag hebben om dat gewoon te doen. Daardoor komen er alleen maar meer mensen naar mij toe die gelijkgestemd zijn. Het is krachtig om mijn kwetsbaarheden te vernoemen. Voel ik aan of ik de goede kant op ga? of zijn er dingen die nog niet goed voelen, ik mag en kan  het bekijken van een afstandje. Volg de tekens op die ik krijg. Probeer vaker momenten alleen te zijn dan kan ik nog beter naar mijn innerlijke proces kijken. Pas toe wat ik allemaal heb mogen leren en zie ook de dingen waar ik in gegroeid ben. Is het allemaal in balans of wat mag nog veranderen. Verdeel je energie goed en doe geen dingen die niet fijn voelen of met mensen omgaan die mij niet veel positiefs kunnen brengen. Het gaat allemaal niet vanzelf maar stap voor stap kan ik op deze manier wel komen naar waar ik verlang. Op mijn eigen tempo, blijf ik mezelf motiveren om door te gaan. Ga het avontuur aan en doe dingen die ik normaal niet zou doen daardoor worden er nieuwe energieën geopend, en ontvang ik meer inspiratie. Doorbreek je vaste patronen en kies ervoor om het anders te doen en anders te zijn. kijk met liefde naar je eigen proces, en ben niet te streng voor jezelf. Waardeer zoals je bent en doe wat je kan. En vooral niet vergeten te genieten van het proces. Het word ook steeds mooier om hiermee aan de slag te gaan en vallen de stukjes steeds meer samen tot een fijner leven, ik ben er nog niet maar al zoveel verder als dat ik ooit geweest ben! Trots op mezelf!!

Ik hoop dat jullie weer heerlijk even een moment hebben genomen om te lezen.. stiekem heb ik toch steeds mama of mijn zus naar mijn teksten laten kijken en kleine aanpassingen laten doen, zodat het makkelijker te lezen is. voor nu heb ik dit niet meer gedaan en blijft het bij mijn eigen heerlijke Nederlandsen zinnen😉

Ik wil jullie allemaal iets meegeven; ga alsjeblieft het mooiste voor jezelf uit het leven halen. Doe wat je altijd al wilde doen, wacht niet! De wereld is helaas enorm aan het veranderen en word voor vele heel lastig gemaakt. Kop op en er is nog zoveel moois om te kunnen doen. Blijf met zijn alle lief voor elkaar.. knuffel en pak elkaar vast, dit is zo enorm nodig en hebben veel mensen er echt behoefte aan. Gevaccineerd of niet we zijn allemaal hetzelfde, accepteer en respecteer elkaar, de wereld is al gek genoeg!

Ayo, liefs co!