Vakantie, Bonaire, Toekomst

Vakantie, Bonaire, Toekomst

Bon dia,

Daar ben ik weer, alweer blog 5 en een gastblog verder. Ik heb van de week mijn eerste gastblog geschreven en ingeleverd voor The salty beachbums, hoe leuk is dat.  Aanstaande vrijdag komt deze blog online en dan zal ik de link met jullie delen. Ik zit momenteel in de tattooshop met moeders, die haar 2e tattoo op Bonaire laat zetten, hoe vet! Ondertussen dacht ik mooi te starten aan mijn volgende verhaal.

2 weken vakantie van moeders zit er bijna op, helaas. Wat hebben we een super fijne vakantie gehad samen en veel leuke dingen mogen beleven en doen, zoals; een boottocht, lekker uit eten, heerlijke stranden opzoeken, waar we uiteindelijk ook nog met een groep zijn gaan BBQ-en, en nog veel meer. Ja ja en we zijn ook toegekomen om te gaan schilderen in mijn huisje om het nog leuker te maken.  Ofja we haha, mama heeft mijn huisje geverfd toen ik aan het werk was, dat was even leuk thuis komen. We hebben nog vele leuke accessoires gevonden en mij huisje is weer helemaal a la COCO. Ook zijn we weer helemaal bij gekletst en mama kan voldaan, morgen terug naar Nederland vliegen. Wanneer ik nu weer iemand ga zien is een nog een verrassing, maar gelukkig hebben we tegenwoordig internet en kan ik met iedereen facetime als ik ze mis of iemand mij haha.

Ik begin gelijk even met iets positiefs wat ik heb mogen voelen afgelopen weken, is een gevoel van vrijheid en rijkdom. Buiten dat ik een paar dagen heb gewerkt, heb ik ook veel vrije tijd gehad en mooie fijne momenten beleeft dat ik echt tot rust kwam en mezelf elke dag goed voelde, goed geslapen heb en heb mogen proeven hoe vrij en mooi het leven weer kan zijn. Wanneer ik in lac cai een afgelegen strandje bijna helemaal alleen in het water lag en dreef, waarbij ik alleen maar de onderwater wereld hoorde, wat was dat een fijn gevoel! Dit is een gevoel dat ik waarschijnlijk straks heel veel mag ervaren als ik de wereld verder ga bekennen. Ook zo’n moment had ik gisteren op de boot waar we met zonsondergang aan het zeilen waren. Ik lag in een soort hangmat naar de lucht te kijken onder het genot van een drankje en een heerlijk muziekje. Wat wil een mens nou nog meer, wat een paradijs om in te mogen leven. Dan is de wil om terug naar Nederland te gaan heel klein. Ik mis mijn lieve vriendinnen en familie zeker maar tijdens de corona periode en de kou in Nederland kies ik nu echt voor mijn eigen geluk. Ondanks iedereen die mij ook missen, begrijpt iedereen het gelukkig wel.

Ik vind het leuk toch nog wat meer te vertellen over het mooie Bonaire, als mensen nog twijfelen om wel of niet te komen naar Bonaire dan zeg ik nu, gewoon doen!! En laat het mij wel even weten haha dan sta ik klaar bij het vliegveld met een bright biertje. Dit is een stuk dat ik geschreven heb in mijn gastblog, waar ik het eiland ook beter beschrijf; Bonaire is een klein eiland waar  niet zoveel mensen leven en je veel kan zien en beleven. Bonaire is een eiland met veel natuur en waar je nog steeds veel plekken hebt waar niemand woont en je dan ook wel eens helemaal alleen bent en je niemand tegen komt. Bonaire heeft ook een gezellig stadje, je hebt daar prima winkels, genaamd Kralendijk. Waar de winkels zijn wordt ook wel Playa genoemd.  Bonaire heeft een noord - en zuidkant, waar bij beide de natuur heel verschillend is. Noord heeft het mooie nationaalpark waar je prachtige plekken hebt om te gaan snorkelen of duiken, maar ook om gewoon te genieten van het super uitzicht in de Bergen voor Nederlandse begrippen haha. Het plaatsje Rincon het oudste stadje van Bonaire waar voornamelijk alleen lokale mensen wonen. En zuid waar je naar Sorobon kunt gaan met de strak licht blauwe zee en waar veel windsurfers voorbij komen en je wel 15 minuten door het water kan lopen en je nog steeds kunt staan en je langzaam bij de wilde zee uitkomt. Echt een Caribische mooi plekje om helemaal tot rust te komen of heerlijk te genieten bij een van de Beach bars, Jibe als favoriet! Op weg naar het zuiden heb je groot gedeelte salt water; roze van kleur, prachtig om te zien. Aan de andere kant van sorobon heb je nog de mangrove, hier kun je heel mooi doorheen kajakken. Dan heb je nog klein Bonaire waar je met de boot of water taxi naar toe kunt. Hier kun je prachtig snorkelen en liggen aan een heel mooi wit strand. Bijna in elke grote plas water staan de mooie roze flamingo’s en vind je gewoon op straat ezels en geiten. Je hebt veel soorten dieren hier om te ontdekken elke dag weer. Zo zie je vaak lekker chill, een leguaan voorbij wandelen of op het rand van het zwembad zitten. Ik kan wel uren door blijven type over dit eiland. Hou je van rust, zon- zee-strand een hoop nieuwe dieren en cactussen en een gemoedelijke sfeer, dan zou  ik zeggen boek dat ticket. Ik zal in mijn album weer wat nieuwe foto’s posten van afgelopen weken zodat je er meer een beeld van zult krijgen.

Zo we zijn weer een dag verder haha, net zoals bij mijn vorige blog was ik er niet meer aan toe gekomen om verder te schrijven. Ik vind het wel fijn niet alles in een keer te schrijven, merk ik. Een nacht goed slapen en weer nieuwe ervaringen op doen helpt mij wel bij het schrijven van een  nieuwe blog. Nieuwe kijk en gevoelens die ik erin kan verwerken, heerlijk! 1e dankbaarheid momentje van de dag, een heerlijke nacht goed geslapen!

Vandaag is dan de laatste dag van mama haar vakantie, wat ging het snel!! Nog even samen genieten vandaag voor ik haar af ga zetten bij de airport!

Het is alweer 01-12-2021 waar gaat het heen met de tijd alweer bijna een jaar verder, zoals jullie al weten een jaar waarin zoveel is gebeurd; diepe dalen maar ook mega hoge pieken! Die diepe dalen laat ik steeds meer ver achter mij en ga met volle vertrouwen naar de toekomst kijken. Mijn gevoel zegt er gaan mooie dingen komen en ik mag nog meer gaan groeien als persoon. Ik ben heel benieuwd naar de eerste stappen die gaan komen..

Toch even een stukje over corona; Ik merk dat de wereld steeds “gekker ”wordt, betreft COVID en hoe we met elkaar omgaan en we nog veel meer van elkaar vinden. Voor mijn gevoel is het een spiraal waar we in zitten, waar we niet echt uit komen, maar rondjes aan het maken zijn, vele beloftes die gemaakt worden dat het gaat verbeteren, maar uiteindelijk de meeste mensen in Nederland nu weer bijna in de zelfde maatregelingen zitten als een jaar geleden. Ondanks dat ik op Bonaire zit en ik er gelukkig heel weinig van mee krijg voel je het toch! Familie en vrienden die er last van hebben of het leven onmogelijk wordt gemaakt. Ik wil niet teveel over corona gaan praten want dat is niet waar ik mijn blogs over wil gaan schrijven, maar toch een punt is waar ik dan ook soms tegen aan loop. Mensen blijven vragen hoe denk je dat te gaan doen met reizen straks, corona in de wereld en niet gevaccineerd. Vaak denk ik joh dat komt wel goed er zijn zoveel opties.. maar ik merk ook wel dat er inderdaad steeds minder mogelijk is. Ondanks dit blijf ik dromen en hopen dat ik op vele mooie plekken mag gaan komen en mijn reis met aanpassingen voort kan zetten. Ik heb het gevoel als je echt iets wil en je blijft visualiseren en opties blijft bekijken er altijd veel mogelijk is. Misschien is dit gewoon een extra uitdaging die ik mee krijg, een die ik met beide handen ga aanpakken!

Lieve mensen geniet vandaag van de dag, voor in Nederland fijne middag en avond. Ik hoop dat jullie blijven genieten van mijn verhalen en tot snel!

Kus Co.