viva la mexico & retreat

viva la mexico & retreat

Holaaa,

 

Wouw, ik ben aangekomen in mijn resort voor mijn retreat, het is zo mooi!! Nog even tijd voor ons zelf en dan gaat het beginnen! Ik ben als eerste aangekomen in onze kamer, meteen even een heerlijke douche gepakt. Ik slaap in een kamer met 3 andere meiden. We zitten met 10 mensen in een huuugeeee villa. Ik ben zo benieuwd! Maar ik zal nog eerst even wat vertellen over de afgelopen dagen.

Mexico-City is voor nu klaar, wat is dit een leuke stad. Ik ben in Roma, Reforma en Polanco geweest. Dit zijn verschillende gedeeltes van Mexico-City waar je veilig rond kunt lopen en genieten van alles. Roma word steeds populairder dit is een plek waar je veel restaurants en barretjes kunt vinden net als Reforma. Polanco een plek waar meer rijke mensen wonen en dat zie je ook meteen, een hele mooie buurt. Het mooie vind ik aan Mexico-City is dat je verschillende mooie natuurparken hebt, een plek waar je van alles voorbij ziet komen; mensen die muziek maken, honden uitlaten, sporten en buitenspelen, en dit gewoon midden in een drukke stad. Ik sliep zelf in een hotel in Roma, in hotel casa blanca internationaal. Het is een prima hotel waar ik even lekker tot rust gekomen ben na al het rondreizen.

Woensdag ben ik even blijven luieren in bed voordat ik de stad ging verkennen. Rond de middag ben ik gaan wandelen op zoek naar een leuk koffie tentje om wat te eten en drinken en te beginnen aan mijn volgende blog. Uit eindelijk daarna door gegaan naar Mexico parc, waar ik mijn vorige blog mee eindigden. Ik voelde meteen meer rust komen die ik even nodig had. Het einde van de middag ben ik even heerlijk gaan chillen op bed, voordat ik met Milou een hapje ging eten. Heel leuk Milou heb ik in Tulum gezien, Playa del Carmen en nu uiteindelijk in Mexico-City.

Donderdag ben ik mijn dag gestart met een ontbijt op bed, het zag er leuk uit maar was niet echt heel lekker, haha! rond de middag samen met Rick een rondje Polanco gedaan, super leuk om dit samen te doen met iemand die de plek al kent, en natuurlijk altijd leuk om even lekker te kletsen met iemand.  We hebben lekker koffie gedronken en heerlijk Mexicaans gegeten bij een Street food truck, en uiteindelijk zijn we op het terras geëindigd met een paar biertjes. Later op de avond hebben we nog een drankje gedaan op een super mooie plek, een rooftop bar in een luxe hotel; Sofitel. Ik kan zeggen ik voelde mijzelf beter door meer rust te pakken, hierdoor kon ik zoveel meer genieten van al deze dingen. Een balans vinden tussen veel willen zien, maar ook rust voor jezelf te pakken leer ik steeds meer gedurende mijn reis.

Tip; als je goedkoop vervoer wil hebben kan je op veel plekken in Mexico een Uber bestellen, voor een paar euro kan je overal naar toegebracht worden, Ideaal! Ze zijn wel streng op mondkapjes, ik was het een keer vergeten en kreeg een melding op mijn Uber app, oeps. De keer erna moest ik eerst een foto maken dat ik mijn mondmasker ophad, voor ik een nieuwe rit kon en mocht starten. Na 2,5 heerlijke dagen in Mexico-City was het tijd om verder te gaan naar Puerto Vallarta, waar mijn retreat zal starten.

Ik was op de hoogte gebracht dat ik alsnog een test moet doen om aan de retreat mee te mogen doen, omdat ik niet ben gevaccineerd. Ik heb 2 uur rond gelopen en gelukkig net optijd voor uitcheck tijd van mijn hotel had ik het papiertje in handen, negatief, yes en door. Ik was mijn visum/toerist kaartje kwijt geraakt en kon het niet loslaten, dit heb je nodig om het land te verlaten. Ik op het vliegveld naar immigratie Mexico gegaan. Ik zal je details besparen maar van links naar rechts te zijn gelopen, is het gelukt. Voor 30 euro een nieuw kaartje zodat ik Mexico mag verlaten. 5 minuten voor boarding was ik bij de gate voor mijn vlucht naar Puerto Vallarta, i made it! mijn vlucht was soepel verlopen en ik landen 18:30.

Met een taxi ben ik naar mijn hostel gebracht, hostel Vallarta. Ik kwam binnen en het zag er al anders uit als op de foto’s. maar ik dacht ach het is maar voor een nachtje. Ik merkte meteen aan de reactie bij het inchecken dat ze mijn naam nergens tussen zagen staan.. ik dacht no way! Ik had een privé kamer geboekt met gedeelde badkamer, dat ging helaas niet door. Ik kon kiezen tussen en matras buiten op het terras, beneden buiten in de staf room of met een gemende kamer een stapelbed. Ik koos het laatste maar ik was op 1 na de enige vrouw die daar sliep. Oké let it go en try to be sleep. Eerst ben ik nog even opzoek gegaan naar een tentje om iets te gaan eten, el campanaria werd aan beloven. Een Mexicaans tentje waar je goedkoop kunt eten. Na een half uur wachten was ik aan de beurt en heb ik even van het lokale eten mogen proeven, het was lekker maar bij de streetfood truck stukken beter. Zo grappig om te zien hoe mensen dus in een rij gaan staan om ergens te kunnen eten.  Na een gehorige, wiebelige nacht had ik toch een paar uurtjes geslapen. Het bed van mijn onderbuurman ging alle kanten op als hij zich omdraaide haha. In de ochtend ben ik naar een Starbucks gelopen en even heerlijk een broodje en koffie gehaald, en daarna nog een heerlijke smoothie op de terug weg. Bij terug komst in mijn hostel, mijn spullen gepakt om optijd richting mijn retreat te gaan.

Daar gaan we, mijn spullen gedropt nog even in het dorpje wat gegeten en om 15:00 weer aanwezig omdat we vanaf dat moment in onze Villa’s mochten. Inmiddels ben ik nu een dag verder om mijn blog af te maken dus heb ik al wat meer mogen ervaren. Wat is het hier mooi! Midden in de jungle en super mooie natuur. Mag ik hier al die tijd zitten en genieten van al het moois.. ja dat gaat gebeuren haha! samen met 3 andere meiden die voor 1 week blijven op een kamer geplaatst, hele leuke meiden en blij dat ik met hun de kamer mag delen. 1 van hun kan goed muziek maken en daar hebben we al van mogen genieten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en maakt het samen een grote fijne groep. Ondanks ik heel de dag Engels moet praten en verstaan valt dit echt niet tegen. Na deze tijd is mijn Engels weer een stuk beter dan dat het was!

Inmiddels hebben we al een yoga les gehad, en elkaar beter leren kennen door in verbinding te komen met elkaar op een leuke manieren, Zoals rond lopen in een ruimte met een prachtig uitzicht en steeds een andere plek te zoeken om tegen over een andere persoon te komen zitten en je verhalen te delen. Heel mooi om zoveel verschillende verhalen en emoties te mogen ervaren. Iedereen komt voor een ander doel maar toch voelt het als een. Buiten dit is het eten ook echt heerlijk bereid en heb ik vegan eten nog nooit zo lekker gevonden!

Helaas zit iedereen toch stiekem veel op zijn telefoon, ik probeer hem steeds op de kamer te laten en af en toe te kijken. Misschien las ik voor mezelf wel 1 of 2 dagen in hem echt niet te gebruiken. Zo verbaast hoe snel je toch even contact wil zoeken of via social media toch nog een stukje wil mee kijken in de andere wereld.

Benieuwd hoe alles verder zal zijn, voor nu ben ik trots op hoe ik het doe. Gisteren wel weer nerveus nu zo lang met onbekende mensen te moeten slapen. Het is goed gegaan en ik geloof er echt in dat dit helemaal goed gaat komen. Ik heb al hoop bereikt deze dagen wat niemand mij meer af kan pakken. Maar ik ben ook zeer zeker bereid ben om nog zoveel meer te mogen leren. Let it go en laat alles op mij afkomen. Voor nu ga ik stoppen met schrijven en even genieten van het mooie zwembad midden in deze mooie natuur. Voor nu even alleen mijn blog maar later deze dagen zal ik nog wat foto’s in mijn album zetten, zodat jullie een beetje mee kunnen genieten!

Geniet van de carnaval allemaal! Alaaaaaf Kus co.